Schaakavond jeugd SV De Pion

Gelukkig duurde het maar 7 dagen toen de lichten bij de thuisbasis van onze jeugdleden, het JTC aan de commandobaan, op de vrijdag avond uitgingen, en geen 63 dagen zoals de vorige keer. Hopelijk gaan we dat niet meer meemaken, want dat is voor niemand goed. Maar aan de overmacht hebben we helaas niets kunnen doen, en we gaan er gemakshalve vanuit dat het de laatste keer is in de pandemie, die al ons veel te lang in z’n greep houdt.

Maar gelukkig mogen we steeds meer jeugdleden begroeten tijdens de vrijdagavond schaakavond bij SV De Pion. Helaas mogen de senioren nog niet fysiek aan de slag om hun kunsten wekelijks op het schaakbord tegenover elkaar te vertonen, in de thuishaven van de senioren, De Black horse. Maar hopelijk komt hier ook snel een einde aan, zodat ook onze senioren weer snel aan de slag mogen gaan op het schaakbord.

Gelukkig is er wel elke vrijdag avond bij de thuishaven van de senioren schaakles voor senioren. Deze les wordt gegeven door René van den Broek en Henk Albers. Als je interesse hebt ok ook schaakles voor senioren te volgen, neem dan contact op met bovenstaande personen, of zorg dat je om 20:00 uur aanwezig bent bij de Black horse in de Hoogstraat in Roosendaal. Deelname is gratis.

Ouders

Helaas hebben we zeer lang geleden afscheid moeten nemen van de ouders in de aula van het JTC. Voor de coronacrisis zaten er elke vrijdag avond grote groepen ouders te wachten, tot het moment dat het pauze was voor de kinderen, en snel een paar centjes kwamen vragen voor de snoepwinkel van Rinus en Sally, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het eindfeest elk jaar voor alle leerlingen. Echter door de crisis mochten de ouders niet meer in de aula komen, en moesten ze de kroost achter laten bij de poort waar ze door onze trainers en andere vrijwilligers werden op gewacht en naar de leslokalen werden gebracht.
Gelukkig mogen de ouders weer “gewoon” binnen komen in de aula, door het te laten zien van de corona check app, maar helaas zien we de laatste tijd weinig ouders meer boven, en dat is jammer. Op deze manier verliezen we toch het o zo belangrijke contact met de ouders, maar missen we ook de gezelligheid die het altijd meebracht in een volle aula op de vrijdag avond schaakavond. Dus kom gerust weer naar boven om gezellig een kopje koffie of thee te drinken, terwijl de kinderen aan het schaken zijn.

Sjors sportief

Ook dit jaar doen wij weer mee aan Sjors sportief, maar wordt er helaas geen boekje uitgebracht waarlangs je je eigen kunt opgeven. Dit jaar moet je je eigen opgeven via een QR code. Deze code kun je vinden op onze website www.depion.nl of op onze Facebookpagina. We hopen dat jullie een hele hoop vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen en willen mee nemen voor deze editie van Sjors sportief. We gaan er wel van uit dat we het dit jaar wel door kunnen laten gaan, vandaar deze oproep. Via deze link kun je je eigen opgeven. https://www.sjorssportief.nl/activiteit/233400/schaken

De dagen dat we Sjors Sportief organiseren zijn 25 maart, 1 april (geen grap) en 8 april. We hopen dat net als de afgelopen jaren weer een hele hoop nieuwe gezichten mogen begroeten op deze leuke dagen. Dus zeg het tegen iedereen dat we dan de Sjors Sportief dagen organiseren bij SV De Pion.
Binnenkort zullen we meer bekend maken over de indeling van deze dagen en wat je precies kunt verwachten. Houdt hiervoor onze website en Facebookpagina in de gaten. Wij hebben er in ieder geval zin in om weer een hoop nieuwe en blije gezichten te mogen begroeten tijdens deze avonden. Want schaken leer je voor het leven, dat verleer je nooit. En heb je nog nooit geschaakt, geen probleem, ook dan ben je van harte welkom bij ons. We zullen je dan de basis beginselen van he schaakspel gaan bij brengen. En het kost je helemaal niets, alle lessen zijn gratis, en je krijgt na afloop van elke les nog wat lekkers ook.