Schaakavond jeugd SV De Pion 13 mei 2022

De vakantie is weer voorbij, en wat hebben we mooie zomerse dagen gehad. Ook heeft de prijsuitreiking vlak voor de vakantie plaats gevonden en hebben we een succesvol toernooi georganiseerd met maar liefst 49 deelnemers, iets waar we best trots op zijn.

Maar nu wordt langzaam maar zeker de eindsprint ingezet, want het einde van het seizoen komt steeds dichterbij. Wat staat er allemaal nog op het programma de komende tijd voor onze jeugdleden.

Competitie
We starten weer met een nieuwe verkorte competitie. Normaliter start na de zomer vakantie tot aan de kerstvakantie, dan worden de diverse winnaars bekend gemaakt van de competitie voor de jeugd. En dan na de kerst vakantie tot aan de zomervakantie is er weer een competitie. Ook hier worden de winnaars gehuldigd. De overall winnaar is dan de jeugd kampioen van dat seizoen.

We zijn afgelopen vrijdag weer gestart met de nieuwe competitie ronde . De groepen zijn opnieuw ingedeeld. Dit om het leuk en spannend te houden voor iedereen. Soms kan het zijn dat je net boven je niveau moet spelen en dan bestaat de kans dat je veel partijen verliest. Dat je verliest, dat kan gebeuren, en dat geeft ook helemaal niet, maar als je meer verliest dan dat je wint, gaat de lol er snel ervan af. Maar ook andersom, als je alles maar wint, en je geen of nauwelijks tegenstand krijgt, is het ook niet leuk. Vandaar dat 2 x per jaar de groepen worden her ingedeeld. Meer informatie over de nieuw samengestelde groepen vindt je op onze website www.depion.nl. Iedere groep bestaat uit 8 kinderen, behalve de C1 en C2, daar strijden zes kinderen in om de prijzen. De winnaar van de A1-groep wordt jeugdclubkampioen van dit seizoen! Dat is dus extra spannend, maar voor de andere kinderen is er dit keer dus ook meer kans om een beker te winnen!

Examen
In de lagere stappen (1, 2 en 3) wordt er de komende weken in ieder geval naar het examen toegewerkt. Met het stappenexamen kijken we of de lessen die zijn gevolgd dit seizoen, goed begrepen zijn. Voordat het examen wordt afgenomen, op 24 juni, zal er een proefexamen worden gedaan. Dan kan er goed geoefend worden en weet je ook wat er je te wachten staat. Het proefexamen zal voor stap 1 en stap 2 in ieder geval op 20 mei plaatsvinden. Voor Stap 3 zal dit door de trainer tijdens de les worden aangegeven.

Wordt het echte examen niet gehaald, dan is er twee weken later nog een herexamen mogelijk. Dat is goed om te weten dus, ook als je 24 juni niet aanwezig kan zijn.

Feestavond
15 juli staat de feestavond gepland met de prijsuitreiking en de stappendiploma-uitreiking. Dan is het de feestelijke afsluiting van het seizoen, waarvan we hopen dat dit de eerste en laatste keer was, dat we zo hebben moeten spelen.

Senioren

Ook bij de seniorenafdeling van  De Pion wordt er druk geschaakt, natuurlijk elke vrijdag avond tijdens de keizercompetitie, maar ook tijdens de externe schaakpartijen tegen andere schaakclubs, in competitie verband. Verslagen van deze interessante schaakpartijen zijn terug te lezen op onze website www.depion.nl Maar vergeet ook niet dat het mogelijk is om voor senioren die ooit in een grijs verleden geschaakt hebben en misschien ook wel les hebben gehad bij De Pion of bij een andere schaakclub, maar roestig zijn geworden.  Voor deze mensen is het mogelijk om les te volgen bij onze club. Lijkt het je leuk om de schaak skills weer nieuw leven in te blazen, kom dan op vrijdag avond langs bij de thuisbasis van de senioren, De Blackhorse in Roosendaal. Of neem contact op via de website voor meer informatie.