Nationale IQ-test succes voor de schakers!

Gisteravond hebben de schakers tijdens de nationale IQ-test de dronken studenten,Frans Bauer-fans,vrouwen met grote borsten, Bekende Nederlanders en de kunstenaars moeiteloos achter zich gelaten. Vooraf waren de schakers ook als grootste kanshebber ingeschat door internetters in Nederland…
Namens de Pion waren Marcel Koek en Peter Kuijpers aanwezig om de eer van de schakers hoog te houden (Charles Kuijpers zag af van deelname ondanks uitnodiging).
Het gemiddelde IQ van de schakers was 119, op een landelijk gemiddeld van 112 (100 punten wordt vaak gebruikt als indicatie voor vmbo). 119 punten, aldus de aanwezige psycholoog van de Vrije Universiteit zit dicht tegen universitair niveau aan (vanaf 120) en geeft aan dat schakers dus op een hoog ontwikkelingsniveau zitten!
De dronken studenten hadden eerder op de dag in nuchtere toestand een andere IQ-test gedaan. Hiermee scoorden zij 118 punten, alcohol zorgde dus voor een daling van 6 punten.
Chris Zegers was van de bekende Nederlanders op afstand het beste met een score van 127 punten (runner up was Henk Jan Smits met 116)! De slechtste bekende Nederlander van Catherine Keyl met 94 punten. Overall scoorden de Bekende Nederlanders met uizondering van Chris Zegers lager dan ze van tevoren hadden ingeschat, het grootste verschil tussen inschatting en uiteindelijke testresultaat was bij Liesbeth Kamerling, haar inschatting van 123 bleek een beetje aan de hoge kant, haar echte score was 98.
Peter Kuijpers had een score van 127 punten, en was daar zelf niet tevreden over. Marcel Koek scoorde rond de 116 punten. Ook de slimste deelnemer van Nederland had een score van 142 punten, een waar genie!
De eindrangschikking was:
1. Schakers (119)
2. Dronken studenten (112)
3. Kunstenaars (107)
4. Bekende Nederlanders (106)
5. Frans Bauer fans (103)
6. Vrouwen met grote borsten (97)
De provincie Noord Brabant was na Utrecht de slimste provincie met een gemiddeld IQ van 113.
Opvallend is ook het verschil tussen mannen en vrouwen… Mannen scoorden gemiddeld 113, vrouwen 110. Mannen zijn dus slimmer dan vrouwen!