Ludo Tolhuizen in Italie (update na 9e en laatste ronde)

Webmaster Carlo Rens was zo goed om (midden in de nacht van vrijdag op zaterdag…) mijn eerdere teksten omtrent Ludo te updaten. Het enige nadeel daaraan was dat ik daardoor niet meer gerechtigd was om deze eerdere tekst zelf verder uit te breiden. En daarom hang ik er nu dus maar een nieuwe tekst boven.
In de achtste ronde mocht Ludo tegen een grootmeester met de niet zo heel makkelijk naam Mikheil Mchedishvili. Deze 24-jarige speler uit Georgië heeft een rating van 2557 en het was dus pure pech voor Ludo dat juist hij na een score van 4 uit 7 werd ingedeeld tegen deze tegenstander. Het werd een redelijk geruisloze nederlaag in vijfendertig zetten voor Ludo. In de negende en laatste ronde won Ludo van de Italiaan Corrado Astengo (rating 2135). Die partij leverde Ludo nog een vol punt op. En zo eindigde Ludo na negen ronden op een verdienstelijke score van 5 uit 9 (met een toernooiprestatierating van 2327).
De partijen van Ludo uit de 8e en 9e ronde zijn ook terug te vinden in de (bijgewerkte) versie van het Schaakhoekje van zondag 15 februari 2004.