Laatste schaakavond jeugd SV De Pion

Het seizoen zit er weer op bij de jeugd van SV De Pion. En traditioneel sluiten we dit af met een gezellige avond. Alle aanwezige jeugdleden gingen eerst lekker hun buik vol eten met frietjes en de bijbehorende snacks. En dat blijft natuurlijk altijd gezellig en leuk.
Maar dit was niet alleen wat er deze avond wat er gebeurde. Alle geslaagde kregen het fel begeerde schaakdiploma uitgereikt, wat natuurlijk altijd een mooi gebeuren is. Maar er werden ook nog bekers uitgereikt. Diploma’s waren er dit seizoen voor kinderen uit stap 1, 2 en 3. Ook kinderen die zich hadden aangemeld via Sjors Sportief hebben een diploma behaald. Hartstikke goed gedaan! Een speciale vermelding is er voor Kornelia Grzegorek, zij heeft stap 1 gehaald met een 10!

We hebben ook 19 bekers uitgereikt! Voor de top-3 van iedere groep was er een prachtige beker. De hele lijst winnaars vindt u op de website. Een van de prijswinnaars ging naar huis met twee bekers! Dat was namelijk Thimo Linders, hij is clubkampioen geworden!  

In de winterhelft is hij 1e geworden van de A-groep en in de tweede helft was hij 2e van de A1-groep. Vincent Wang was in de winterhelft 4e terwijl hij in de zomerhelft 1e werd in de A1-groep. Het is al lang geleden dat de winnaar van de A-groep in de winterhelft niet de winnaar van de A-groep in de zomerhelft was.

We hadden ook een bijzondere prijs, De Duim. Deze prijs wordt uitgereikt aan iemand die zich voorbeeldig gedraagt, een steuntje in de rug nodig heeft of op een andere manier een voorbeeld is voor de andere leden. Het is soms lastig om daarvoor iemand te kiezen. Ditmaal ging de prijs naar Nynke Rampaart.

Een overzicht van alle prijswinnaars en geslaagden kun je vinden op de website www.depion.nl

Kijk hier ook voor foto’s van alle winnaars, met dank aan onze huis fotograaf Ad Bruijns.

Ted van Eck voor het eerst Clubkampioen
Dit seizoen is eindelijk volledig volgens het Keizercompetitiereglement gespeeld bij de Senioren-afdeling. Ted van Eck heeft vanaf het begin van het seizoen veel vrijdagavonden een partij gespeeld, en bovendien veel gewonnen. Dat maakte hem al snel de gedoodverfde winnaar in de loop van het seizoen. Op vrijdag 1 juli werd Ted dan ook gehuldigd als clubkampioen in de Black Horse.

Het volgende seizoen start in september, in de zomervakantie zal er nog wat geschaafd worden aan het reglement want er zijn nog kinderziektes uit het systeem te halen. Tijdens de ALV komt dit zeker ter sprake!

Deelnemen aan onze interne competitie bij de senioren is gemakkelijk; je kunt ervoor kiezen om standaard aanwezig te zijn en iedere vrijdagavond verwacht te worden en af te moeten melden als je niet kunt of standaard afwezig te zijn en aan te melden als je eens op vrijdagavond langs wilt komen.

Senioren

Clubkampioen
Ted van Eck

Zomerkampioen
Ted van Eck

Zilver Zomer
Stijn Goorden

Zilver Totaal
Muhammed Almatni

Brons Zomer
Marieke van Essen

Brons Totaal
Jan Schuurmans