Kampioenschappen

Veel kampioenschapsnieuws!

Afgelopen weekend waren twee kwalificatietoernooien voor jeugdkampioenschappen; een online voor het Brabants kampioenschap voor de C- en E-jeugd. Bij de E-jeugd deed Wiktor Olszewski mee. Het viel niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken, want alle deelnemende kinderen plaatsten zich voor het Brabant kampioenschap eind december in Soerendonk. Degene die niet konden meedoen omdat ze geen tijd hadden, hebben later nog de kans om zich alsnog in te schrijven omdat niet alle plekken ingevuld zijn. Bovendien komt het D-kampioenschap eraan op 19 december. Meer daarover volgt!

Offline werd een kwalificatietoernooi gespeeld door de oudere jeugd, waar Marieke van Essen aan meedeed. In Schagen wist zij het enige ticket wat daar gewonnen kon worden door de meiden niet te behalen. Ze was in de gemengde groep de tweede van de meisjes. Maar er zijn meer kansen nog!

Als we uitzoomen, vinden we natuurlijk het WK. Het Wereldkampioenschap is vandaag begonnen. Ian Nepomniachtchi neemt het op tegen Magnus Carlsen. Op al tal van schaaksites is het te volgen; onder meer via chess.com of chess24.com De partijen starten (vaak) om 13.30 uur. Het kampioenschap wordt gespeeld in Dubai, normaal gesproken viel het WK samen met de World Expo van vorig jaar.

Dichter bij huis gaat het Nederlands Kampioenschap morgen verder met de 4 overgebleven spelers; Max Warmerdam, Roeland Pruijssers, Hing Ting Lai en Robin Swinkels strijden in een vierkamp om de titel. Dat is onder andere te volgen via https://www.twitch.tv/schaakbond/ Ook deze partijen starten om 13.30 uur; de twitch-stream om 14.00 uur.