Jeugdschaaklid Xandar van Gentevoort heeft schaaktitel voor het grijpen

Met nog een wedstrijd te spelen heeft Xandar van Gentevoort de beste papieren om de nieuwe clubkampioen te worden bij de jeugd van schaakvereniging de Pion.  Met de laatste wedstijd in het vooruitzicht, waarin Xandar van Gentevoort speelt tegen iemand die geen kans meer maakt op een beker, zou het clubkampioenschap Xandar bijna niet meer kunnen ontlopen. Het gevecht om de 2e en 3e plaats zal in de laatste rondes worden beslist. Er zijn nog vier kanshebbers.

Voorafgaand aan de partijen deden ook een groot aantal jeugdleden schaakexamen. De meeste kandidaten deden examen voor stap 1, het beginnersniveau. De uitslag volgt volgende week.

Vrijdagavond was ook de laatste van de drie Sjors Sportief avonden. Met 32 deelnemers waren er iets minder kinderen dan afgelopen jaren, maar dit mocht de pret niet drukken. De kinderen werden traditioneel verdeeld in 3 groepen. Dit jaar waren de groepen “ik kan niet schaken”, onder leiding van Ivo Kok (kinderen tot 6 jaar). De andere groep “ik kan niet schaken” was onder leiding van René van den Broek. Hier leren de kinderen spelenderwijs wat schaken  eigenlijk is. Ook leren de kinderen hoe alle stukken heten op het bord en wat die allemaal kunnen en vooral mogen doen. In de groep “ik kan een beetje schaken” en “ik kan schaken”, zaten de kinderen die wel alle stukken en de bijbehorende bewegingen kennen en ook al een partijtje schaak aankunnen. Deze les was onder leiding van Ted van Eck, een ervaren schaker binnen schaakvereniging de Pion en zustervereniging RSG.De lessen wierpen hun vruchten af. Na afloop hebben alle deelnemers aan Sjors Sportief een medaille ontvangen van voorzitter Ad Bruins en  jeugdleider Koen Riemens.

Deze editie van Sjors sportief was wederom geslaagd. Voor alle deelnemertjes is er nog de mogelijkheid om tot het einde van het seizoen (14 juni) elke vrijdag te komen schaken tussen 19:00 en 20:00 uur. De kinderen worden dan zoveel mogelijk ingedeeld naar niveau. Vanwege de aankomende vakanties zal het niet elke vrijdagavond schaken zijn. Kijk voor de juiste data op de kalender van de Pion via: https://de-pion-nieuw.demo1.fastware-hosting.com/kalender/jaarkalender-jeugd