Hoogeveen Schaken dag 7

Vandaag, zaterdag 23 oktober, rijden de dames in de ronde van Drenthe. De schakers spelen hun laatste ronde van het toernooi. Zojuist is de amateur groep van start gegaan. En, zoals we dat iedere dag bij binnenkomst doen, werd iedereen door de “scanner” gehaald. “To QR or not to QR, that is the question….”

Het NK vrouwen begint vandaag al om 12.00 uur. Hopelijk is iedereen netjes op tijd. Bij de NK heren is er één tie-break. Casper Schoppen tegen Hing Ting Lai. Robin Swinkels, Max Warmerdam en Roeland Pruijssers zijn al door naar de finale die gehouden zal worden in de Maastoren waar het hoofdkantoor is van de sponsor Deloitte.

Het is bij de dames nog erg spannend. Wie o Wie wordt Nederlands kampioen? Het kan zijn dat er nog tie-breaks nodig zijn. Omdat de dames al zo vroeg moeten beginnen willen ze graag een lekker tussendoortje rond een uur of twee. Ik verneem zojuist dat de gevulde koeken al onderweg zijn 🙂

Erik gaat vandaag weer de Open groep fluiten, ondergetekende en Frans houden toezicht bij de barrage tussen Casper en Hing Ting. Hopelijk zijn alle wedstrijden vandaag redelijk vroeg afgelopen kunnen we – na de prijsuitreiking – op tijd richting Roosendaal.

De Beurs is onze favoriete plek geworden. Nee, ik bedoel niet de AEX maar het beroemde eetcafé in het centrum van Hoogeveen. Amper 300 meter van het Raadhuis is het ook erg makkelijk aan te lopen. Deze keer het dagmenu, biefstukpuntjes met paddenstoelen en frietjes. Dat was weer smikkelen en smullen.

Vanmorgen de auto van Erik bom en bom vol gegooid. Vooral de “hernia” koffer van Frans was lastig te bergen. Erik rijdt al eerder terug en kan dan de vuile was bij Dian afgeven…. (Wasmachine, gooi maar in de wasmachine…)