Hoogeveen Schaken dag 2

Zaterdagmorgen kwamen de amateurs voor de eerste keer in actie. Andre van der Laar – oud Pion lid – speelt ook mee in deze groep. Uiteraard kwamen we nog veel meer bekende gezichten tegen. Anders dan gewoon is er maar 1 groep “amateurs” en zij spelen nu in de Burgerzaal beneden en niet in de Raadszaal boven. Dat was toch nog wel een beetje onwennig voor de meeste spelers. Uiteraard moest een ieder weer door de “scanner”

In de middag alweer de 2e ronde voor de Open en ook de loting voor het vrouwen NK. Een voor een kwamen zij binnen en uiteraard werd de QR code gescanned. Bianca Muhren – de voorzitter van de Schaakbond – was ook van de partij.

Bij de loting kwamen de “Bartjes” tevoorschijn. De dames mochten een beeldje uitzoeken en dat bepaalde hun lotingsnummer. Belangrijk want in een round robin hebben sommige spelers meer keer wit dan zwart en andersom. Zondag beginnen zijn aan de eerste ronde.

Erik kwam rond 12.00 aanrijden en kon daarna gelijk nog een paar boodschappen gaan doen. Ad was ’s morgens langs de bakker gegaan voor een paar lekkere koeken. Het is overigens markt op zaterdag in Hoogeveen. Maar bij Koekoek geen koeken maar kaas….

De mini matches bij de heren levereden geen tie-breaks op. De uitslagen van de 2 partijen alleen waren voldoende om de deelnemers voor de volgende ronde te bepalen. Zij hebben vandaag dan ook een welverdiende rustdag.

Zaterdagavond zaten we weer op onze vaste stek in Pesse; “Het Erfgoed”. Deze keer – het was tenslotte zaterdag – alle 3 aan de angus steak. Lekker hoor. Later die avond kon Erik het knopje van de TV gelijk vinden. Ik verdenk hem ervan dat hij mijn eerdere verslag al gelezen had……