Hoogeveen Schaaktoernooi 6

Super zware dag gisteren voor de deelnemers van de Open en de Amateurs middag. Er moesten maar liefst 2 ronden afgewerkt worden. Uiteraard hadden de arbiters dus ook het nodige te doen. Eerste ronde om 9.00 (zoals gebruikelijk) maar de 2e ronde begon pas om 15.00 uur. Dit omdat het tempo bij gelijk is aan het ‘KNSB tempo’. De amateurs in de ochtend groep krijgen er weliswaar ook 30 seconden per zet bij maar GEEN 30 minuten extra tijd na zet 40.

Machteld won haar partij in de ochtend met een mooi stikmatje. Deze werd echt niet tot het einde toe uitgevoerd omdat de tegenstander al eerder opgaf. 

Erik was dus ook al bij de ochtendronde aanwezig. Geen wandeling vandaag maar een aantal baantjes in het zwembad voor Dian.

De middag ronde was dus pas laat afgelopen vanwege het late begin tijdstip. Rond acht uur kwamen we aan in ons huisje. Jeroen en Mila waren, naast Huub, ook van de partij. Dian had voor ons een heerlijke bami maaltijd klaar staan! Dat was dus weer smikkelen en smullen en er was zelfs ijs met vla – en slagroom – als toetje. Bij de koffie ging de doos ‘Merci’ ook wel op, en de biertjes – tijdens de voetbal op tv – smaakten weer uitstekend.

De tijd vliegt als het gezellig is en het was opeens al na elven. Oeps, sprak Erik, sluit de camping niet op elf uur? Wis en waar, na 23.00 uur kun je niet meer de camping op…. maar kunnen we er dan nog wel af vroegen Jeroen en Mila zich verschrikt af?

Snel de auto ingestapt en naar de uitgang gereden. Even later kregen we via de WhatsApp het verlossende woord; ‘de boom ging van zelf open’. Bij mij werkt de nummerherkenning niet maar volgens mij werkt de gezichtsherkenning perfect?!? De directeur van het Hoogeveen Schaaktoernooi laat je niet zomaar voor een gesloten slagboom staan!