Hoogeveen 22 – Finale

Zaterdag – 22 oktober – de laatste speeldag. De prijsuitreiking van de amateurs kon gelukkig al snel plaatsvinden. Nog voor de Open begon werden alle winnaars in de trouwzaal gehuldigd. 

Angeligue Osinga en André van de Graaf, zij liepen de hele week stage, kregen hun arbiter normen rapport uitgereikt. Om dit te vieren trakteerden zij op een heerlijk stuk taart. Dat was weer smikkelen en smullen!

Om 14.00 uur de laatste ronde in de Open en de strijd om de 1e (en derde plaats) bij de “Final Four”. Nico Zwirs kwam een paard voor te staan maar kon het eindspel niet in zijn voordeel beslissen. Toen alle rook was opgetrokken had hij weliswaar nog een paard extra maar alle pionnen waren verdwenen 🙂  Dat leverde dus een barage op!. Ook de partij om de 3e en 4e plaats eindigde in remise. 

De barage om de 3e plaats werd gewonnen door de jonge (15 jaar!)  speler uit India; Bharath. De strijd om de 1e plaats werd tenslotte beslist in het voordeel van Robert Hovhannisyan. Na een remise in de eerste partij won hij de 2e partij met wit.

Pas rond 21.00 uur reden Erik en Ad weer terug naar Roosendaal. De prijsuitreiking van de Open en de Final Four was toen net achter de rug. Snel de auto helemaal tot boven aan toe geladen met de kratjes bier (slechts enkele biertjes over…) en de DGT borden. We pasten er nog net in. Het was niet druk op de weg en zo waren we om 23.15 weer terug in Roosendaal. 

Dian en Frans keerden zondag weer terug naar Roosendaal. Daniël Fernandez, die samen met Thomas Beerdsen op de 5e plaats eindigde, kreeg een lift naar het station van Breda. 

Het was weer een leuke, gezellige, maar drukke week, in Hoogeveen. Tot volgend jaar!