Historisch dieptepunt in geschiedenis De Pion

De aftrap van het KNSB-seizoen 2019-2020 stond voor het eerste team van de Pion gepland tegen Blerick in Venlo. Met slechts acht vaste spelers en in de praktijk geen invallers, belooft het een zwaar seizoen te worden. Ik vind het ronduit schandalig dat het binnen een club als De Pion niet mogelijk is om een compleet eerste team op de been te brengen. Dit wordt nog eens extra opmerkelijk als je bedenkt dat er voor het derde en vierde team nog niet eens een competitiewedstrijd op de planning stond.

Over de wedstrijd an sich kan ik heel kort zijn. Het gedrag/gedoe rondom de opstelling van onze tegenstanders verdiende alles behalve de schoonheidsprijs. Op het moment dat je zelf niet in staat bent om een volledig team op te stellen, verlies je naar mijn mening echter elk recht van spreken. Ik wil hier dan verder ook geen woorden aan vuil maken.

Met maar liefst vijf spelers reisden we af naar Venlo. In de wetenschap dat er voor het behalen van matchpunten een gigantisch wonder nodig was, kon er door iedereen vrijuit gespeeld worden. De vijf matadoren die de reis naar Limburg wel hadden gemaakt, verloren deze mini-match met 3-2. Gezien het ratingoverwicht van onze Duits/Limburgse vrienden was dit geenszins een schande. Samen met de drie reglementaire overwinning voor Blerick, zorgt dit voor een  6-2 eindstand. Voor de persoonlijke uitslagen, verwijs ik eenieder graag door naar de website van de schaakbond.