Het Open Online Roosendaals Bekertoernooi is van start

De eerste editie van het Open Online Roosendaals Bekertoernooi is van start! Er kan nog altijd niet ‘over-the-board’ geschaakt worden in een toernooivorm, dus moet de toevlucht nog altijd online worden gezocht. 19 schakers hebben zich aangemeld. Een mooie verbetering ten opzichte van de interne variant en een prima opmaat voor een eventuele volgende editie.

In de eerste week zijn de wedstrijden normaal gesproken niet zo spannend, de bovenste helft van het veld, treft de onderste helft van het deelnemersveld. Maar er zijn altijd verrassingen denkbaar. 

Een altijd partijen in vogelvlucht: Bram van den Berg speelde tegen Henk de Heer. De eerste partij werd een vrij snelle remise. https://lichess.org/embed/50ucZfyB#0?theme=auto&bg=auto
De tweede partij daarentegen werd een spektakelstuk. Henk kwam goed uit de opening en wist met een mooi truc een kleine kwaliteit en het centrum te winnen. Maar de partij afmaken lukte niet, Bram kreeg een kans en pakte die met beide handen aan.

https://lichess.org/embed/oKJHZypo#0?theme=auto&bg=auto

Cees IJzermans nam het op tegen Ad Bruijns, in die partijen kwam Ad eigenlijk nooit echt aan de beurt. Cees nam het initiatief en maakte het tweemaal keurig af.

https://lichess.org/embed/55DSlhzH#0?theme=auto&bg=auto

https://lichess.org/embed/lHKQcHzR?theme=auto&bg=auto

Dan zijn er nog partijen waar spelers liever alleen de uitslag van willen laten weten, zoals Erik Ruben die van Pim Eerens verloor met een tweetal partijen die niet om aan te gluren zijn.
Berend Ruben daarentegen maakte het Jordy Schouten knap lastig in een van de twee partijen.

https://lichess.org/embed/wCOFZNfx#0?theme=auto&bg=auto

Maar ook Jordy wist dus weg te komen van een nederlaag. De andere partij ging soepeler naar Jordy.

Andere uitslagen waren:
Eric van Loon wint van Henk Alberts;
Frank Lambregts wint van Joshua Prevoo;
René v.d. Broek wint van Michel van Loo
Arjan Drenthen wint van Jan Versteegh (reglementair)
Rob Hopman-Beens en Gianny Frijters verliezen allebei, reglementair. Zij hebben beiden niets van zich laten horen.

Bert Hollander had de eerste week een bye, die mag het tijdens de tweede week opnemen tegen Pim Eerens. Ook meteen een hele opgave als eerste match.

In het volgende verslag komen de partijen van de andere deelnemers naar voren.