Gezellige drukte bij de jeugdafdeling van schaakvereniging de Pion.

De competitie loopt ver op z’n einde en de jeugdkampioen is bekend. De nummer twee is ook bekend, alleen het gevecht om plaats drie was zoals verwacht een spannend partij. Op de andere niveaus werden ook diverse partijen gespeeld voor de competitie. Aan het einde van deze interne competitie wordt er gekeken welke jeugdspelers een niveau hoger gaan en welke jeugdspelers er een niveau lager gaan spelen. Als de najaarcompetitie is afgelopen, begin januari, wordt de stand weer opnieuw bekeken in de aparte niveaus. De jeugdkampioen is de winnaar die over het gehele seizoen het beste heeft gespeeld. In de b-groep van de  competitie speelde Ruben Uijtdewilligen drie partijen simultaan. Ruben had een achterstand opgelopen bij de interne competitie en om toch zoveel mogelijk partijen te kunnen spelen mocht hij vanavond dus simultaan gaan spelen tegen drie andere jeugdleden. Ruben wist toch 2 van de 3 partijen winnend af te sluiten. Erg knap vinden wij.

Voorafgaande aan de interne jeugd competitie vonden de herexamens plaats. Een aantal jeugdspelers die twee weken geleden gezakt waren voor het schaakexamen, kregen vanavond de herkansing om alsnog het felbegeerde schaakdiploma van het niveau waarvoor ze het afgelopen jaar les hebben gehad, te behalen. De uitslag zal deze week bekend worden en examenkandidaten worden door hun schaakleraar of lerares op de hoogte gebracht. Nog even een spannende tijd dus.

Een aantal deelnemers van Sjors Sportief waren afgelopen vrijdag avond naar het Jan Tinbergen Colege-gebouw gekomen om het geleerde van de Sjors Sportief lessen in praktijk te brengen. Tot aan het einde van het seizoen (14 juni) hebben de deelnemers van Sjors Sportief de mogelijkheid om gezellig partijtjes schaak te spelen tegen o.a. de voorzitter Ad Bruijns en jeugdleider Koen Riemens. De kinderen kunnen zo spelenderwijs het schaakspel beter leren kennen en beslissen of ze het volgende seizoen hierin ook les willen krijgen.

Afgelopen zondag was er op het Jan Tinbergen College de Brabantse pupillen dag.

De komende week zal er niet geschaakt worden in verband met goede vrijdag. Na deze periode wordt er langzaamaan een einde aan het gezellige schaakseizoen gemaakt. Er worden geen lessen gegeven en de competitie loopt dan ook ver op z’n einde. voor de rest van de speelavonden van het seizoen worden er  “aparte vormen van schaak gespeeld.. Bijvoorbeeld wordt er op 10 mei wordt er doorgeefschaak gespeeld, en week later is het de beurt aan de familieleden om te laten zien hoe goed ze kunnen schaken tijdens het familieschaak.  Het jeugdlid moet samen met een familielid tegen andere deelnemers spelen.

Het einde van het seizoen is dit jaar op 14 juni. Dan wordt er traditioneel friet gegeten en worden de winnaars van de diverse niveaus gehuldigd. Ook worden de prijzen van de speciale schaakrondes op deze avond verdeeld. Maar voor het zover is gaan we een weekje rust.

Iedereen een fijne (schaakvakantie) toegewenst.