Feestelijk

9 februari 2019, René van den Broek viert zijn 57e verjaardag toepasselijk met een etentje bij een restaurant met huisnummer 57. Het pand met huisnummer 57 aan de Brugstraat in Roosendaal is natuurlijk wereldberoemd bij Pion-leden. Inderdaad, dat is het vroegere Hotel Merks. Tegenwoordig mogen we ons favoriete spelletje uitoefenen in de Black Horse en ja hoor, uw verslaggever hoorde eindelijk weer eens het flauwe grapje over het zwarte paard. Uw verslaggever, op de eerder genoemde datum, begonnen aan zijn 27e levensjaar (let op: je levensjaar is altijd één meer dan je leeftijd), mocht het opnemen tegen die grappenmaker. Het verslag van de grappenmaker is hier te lezen. Het verslag van onze wedstrijd tegen De Raadsheer is hieronder dan weer lezen.


De eerste wedstrijd die klaar was, was die van uw reporter tegen Jeroen van Ginneken. Alle tijd om te analyseren, niks van de andere partijen mee te krijgen én een verslag te schrijven. Dat is wat u zou denken. Niets is minder waar. Tijd om een verslag te schrijven werd niet gevonden, immers moest uw favoriete stukjesschrijver wel zijn verjaardag vieren. Zaterdag in de stad, zondag met een etentje. Iets anders had de stukjesschrijver niet te vieren. De partij ging moedeloos verloren:

In de analyse leek het erop dat aan het begin van de partij wit een pion had moeten nemen, maar erg duidelijk werd het niet. Bij Calco begonnen toch alleen analytische personen Jeroen?

Koen had een fijne partij. Zijn tegenstander, Erik Roks, had een prima schaakpartij opgebouwd in de ruime bedenktijd die hij nam. Toch ging het mis, een belangrijk stuk werd zonder aarzeling ingesloten door onze Teamleider. Hatseflats, gooi de champagne toch maar open. De beste partij werd gespeeld door Benny. Logisch natuurlijk want hij had extra mentale support in de zaal. Niek Oostvogels maakte weinig kans tegen de solide pionwinsten van Benny. Het eindspel werd keurig uitgespeeld. Een eerste champagneglas werd volgeschonken. Ngo Hin had een beetje een off-day. Zijn tegenstander houdt van surprises en ja hoor, daar kwam dan ook een verrassingsfeestje. Ngo Hin heeft daar een hekel aan en zonder al te veel woorden er aan vuil te maken, het viel in het water.

Tussenstand zover: twee tegen twee. Tijd om alle cadeaus eens te gaan uit pakken. Of nouja, dan moet je wel van de cadeaus zijn. De oude mannen van het team vandaag zijn al niet meer zo van de cadeaus. Eric kwam in een eindspel terecht met een pion meer. Hij mocht dit winnen van Frans Smits. Maar als het collectief geheugen ons niet in de steek laat, werd een sloot pionnen van Eric geruild voor een stuk. Reststand werd remise.

Dat gelde min of meer ook voor Carlo. Hij zat te spelen tegen John van Dijk en kreeg uiteindelijk dit eindspel op het bord. Carlo kwam nog goed weg waarschijnlijk want het lijkt een gewonnen eindspel voor de witte stukken. Kijkt u mee:

Nog twee partijen te gaan. We zullen beginnen met wellicht de meest verrassende. Ivo wint van Mitchell Matthijssen. Verrassend gezien de partij. Er zijn op twee momenten in de partij remiseaanbiedingen gedaan; zet 42 biedt Mitchell remise aan, zes zetten later doet Ivo dat en dit gebeurde er vervolgens enkele zetten later (de partij doet het even niet):

De laatste partij dan. Die is niet van René, nee, die is van Erik-Jan de Kampioenmaker (niet van keukens…). EJ (Ik hoorde zaterdag ook weer MiniColli, ik denk niet dat EJ dat nog gebruikt.) speelde tegen Daan van Dongen. Vanaf zet 26 zien we de techniek van Erik-Jan echt naar voren komen. Geeft zichzelf een dubbelpion maar laat zien dat zijn paard beter is dan de loper van Daan.

De eindstand is een feestje waard; 5-3 winnen! Met deze goede stap is het kampioenschap weer iets meer dichtbij. Tussenstand via de KNSB-site.

Persoonlijke uitslagen: