Familieschaakavond jeugd de Pion

Eindelijk was de familieschaak avond weer aangebroken. Dit is de avond waarbij de jeugdleden een familielid meenemen om als duo te gaan schaken. Dit jaar waren er in totaal 29 familie koppels. De eerste schaakpartij van de avond was een willekeurige, met een computerprogramma, ingedeelde ronde.  Het jeugdlid speelde tegen een ander jeugdlid, en degene die met het jeugdlid mee was gekomen, dit kan zijn oom of tante, broer of zus, vader of moeder, speelden ook tegen elkaar. De kans was aanwezig dat je tegenstander een geoefende speler was.  Sommige partijen waren dan ook snel afgelopen omdat er een redelijk niveauverschil was tijdens de eerste ronde.

Vanaf de 2e ronde en de daarop volgende rondes werd er op eerder behaalde punten gespeeld. De gewonnen punten in de daarvoor gespeelde partijen waren hiervoor doorslaggevend. De partijen werden toen wel evenwichtiger tussen de familieleden.

Sommige jeugdspelers hadden alles uit de kast getrokken om goed voor de dag te komen tijdens deze familieschaak avond. Er waren senior spelers aangetrokken, ooms die goed konden schaken uitgenodigd, familieleden die bij diverse collega schaakverenigingen spelen gevraagd. Andere jeugdspelers zochten het dichter bij huis, en hadden gewoon hun vader of moeder mee genomen die ooit wel eens geschaakt heeft, en nu deze avond mee mocht komen om te laten zien dat ze nog steeds het spelletje schaak nog steeds onder de knie hebben.

Het was weer een enerverende avond dat een leuke traditie blijft binnen de jeugd afdeling van schaakvereniging de Pion.

Volgende week is het de laatste week van de speciale schaakopdrachten. Dan is er een snelschaaktoernooi voor de jeugdleden. Hierbij moeten er partijen gespeeld worden met maar vijf minuten bedenktijd per persoon op de schaakklok!

Op 14 juni tijdens de afsluitende feestavond worden alle prijswinnaars bekend gemaakt van alle gespeelde toernooien, en worden de bekers weer uitgereikt.