Eerste fysieke schaakavond jeugd De Pion

Na lang wachten en oefenen en partijtjes spelen achter het beeld scherm  was het afgelopen vrijdag eindelijk zo ver. De jeugdleden van SV De Pion waren weer welkom op de vaste thuisbasis, het Jan Tinbergen College. De weergoden lieten ons aardig in de steek deze avond. De hele week was het goed vertoeven buiten, maar uitgerekend op de start van de jeugdavond was het erg regenachtig. Maar onze voorzitter liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. Gewapend met een paraplu stond de kinderen welkom te heten aan de poort van het JTC. Het was een gezellig weerzien van klasgenoten die in dezelfde groep les kregen, maar ook de trainers en vrijwilligers hebben elkaar weer na lange tijd weer gezien. Sommige vrijwilligers waren niet meer op de vrijdagavond schaakavond geweest sinds de corona uitbraak in maart 2020. Om alles in goede banen te laten lopen was het snoepwinkeltje van Rinus en Sally helaas niet geopend, maar ze waren wel aanwezig om er voor te zorgen dat onze jeugdleden wat konden drinken in de pauze. Maar deze avond ze een mobiele frisdrank en snoep kar waardoor de jeugdleden toch hun versnapering kregen. Ook de aanwezige trainers en vrijwilligers werden voorzien van een heerlijk kopje koffie. Helaas waren er geen ouders, deze waren ook nog niet welkom in de kantine van het JTC, wat toch een lege aanblik gaf op deze vrijdagavond. Maar we hopen ze aan het begin van het nieuwe seizoen weer te mogen verwelkomen.

Maar de jeugdleden, trainers en aanwezige vrijwilligers hadden er in ieder geval weer zin in om de komende weken tot aan de zomervakantie weer bezig te zijn op de vrijdag avond. Er wordt maar 1 uurtje geschaakt, doordat er geen les en geen competitie meer gespeeld wordt, is hiervoor gekozen. Op deze manier zijn de kinderen weer gezellig samen bezig en daar gaat het tenslotte om.

Doordat het de eerste avond fysiek schaken was voor vele kinderen, was het natuurlijk wel wennen. Maar doordat iedereen weer in hun eigen klas zat, werden er diverse schaakspellen gespeeld. De hogere stap 4 had maar een aantal leerlingen, en deze speelde simultaan tegen Xandar. De lagere stappen speelde andere varianten schaak. In de overige stappen werd het schaak rad tevoorschijn gehaald. Er wordt een draai aan het gegeven en dan komt er een schaakopdracht uit, die de aanwezige kinderen dan gaan uitvoeren. Je kon dus toren inzetten als paard of je toren verliezen.
De allerjongste jeugdleden die les krijgen in het opstapje van Rob, gingen weer verder met het leren van de schaakstukken en wat deze stukken wel en niet mogen.

Zomerkampioenschap

Nadat de jeugdleden het lentekampioenschap online hebben gespeeld, gaan we nu verder met het zomerkampioenschap. De komende 5 weken gaan de jeugdleden met elkaar de strijd aan om uit te maken wie er zomerkampioen gaat worden bij de jeugd van SV De Pion. Ook hier staan natuurlijk weer de bekers te wachten die de laatste avond zullen worden uitgereikt. Deze schaakpartijen zullen coronaproof worden gespeeld in het JTC.

De laatste avond zal een speciale avond worden, we willen toch dit seizoen met een knaller afsluiten, maar daar volgt binnenkort meer informatie over. Maar het staat vast dat het een gezellige avond zal worden, maar dat zijn alle schaakavonden bij SV De Pion. De tijd vliegt als het gezellig is, en zo ook de eerste schaakavond, die was weer zo voorbij. Maar het was weer een goed gevoel om op vrijdagavond weer in het JTC gebouw te zijn om daar bezig te zijn voor SV De Pion als trainer of vrijwilliger. Hopelijk mogen we na de zomer vakantie weer van start gaan zoals we gewend waren, eerst les en daarna de interne competitie. Helaas is het zover nog niet, maar de vooruitzichten zijn goed.

Al met al was het weer een zeer geslaagde opening van het resterende schaakseizoen, de komende weken zullen vooral in het teken staan van het gezellig samen zijn, het samen schaken op een leuke en gezellige manier in competitieverband.

Foto’s van deze avond, gemaakt door onze voorzitter zijn hier te vinden.

Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.