Diploma uitreiking jeugdleden SV De Pion

Door de huidige Lock-down waarin we helaas nog zitten, staan de schaaklessen op een laag pitje. Het JTC waar we elke vrijdagavond te gast zijn om onze jeugdleden de schaakvaardigheden op de diverse niveaus te leren, is helaas nog steeds gesloten, en het is helaas nog niet bekend wanneer we onze jeugdleden weer mogen verwelkomen voor de schaaklessen.Maar in deze tijd worden ook creatieve ideeën geboren. Zoals u weet is aan het einde van vorig jaar het schaakexamen afgenomen, en daarbij hoort natuurlijk ook het felbegeerde schaakdiploma. Normaliter wordt dit tijdens de nieuwjaarsreceptie gedaan, maar deze kon dit jaar door de huidige Covid – 19 crisis niet mogelijk. Maar SV De Pion zou SV De Pion niet zijn als hier geen creatieve oplossing voor kwam. Als de jeugdleden niet naar de club kunnen komen, dan gaat de club toch naar de jeugdleden toe.

Ondanks het koude en gure weer het afgelopen weekend trotseerde onze top trainers deze weersomstandigheden, en gingen naar hun eigen leerlingen toe om hun het diploma te overhandigen. Dit alles natuurlijk op de gepaste 1,5 meter afstand. Op deze manier hebben de leerlingen toch het felbegeerde diploma ontvangen. Voor de jeugdleden die het examen helaas niet gehaald hebben, was er een speciale oorkonde van de stap waarin ze les hadden gevolgd. In de persoonlijke enveloppe zat ook nog een lekkere versnapering, om zo lekker te kunnen genieten van het behaalde resultaat.

Een andere traditie tijdens de nieuwjaarsreceptie is dat de vrijwilligers, waar geen enkele club buiten kan, want vrijwilligerswerk is onbetaalbaar, in het zonnetje worden gezet met een bedankje namens de club. Ook dit jaar zijn onze onbetaalbare vrijwilligers in het zonnetje gezet, hetzij op een iets andere manier. Onze voorzitter, Ad Bruijns, ging gewapend met z’n fototoestel, op huis bezoek bij de vrijwilligers, om ze persoonlijk namens de club te bedanken en een kleinigheidje te overhandigen.

We hopen natuurlijk dat we op korte termijn weer de kinderen mogen ontvangen volgens de geldende coronaregels om weer te starten met de nieuwe schaaklessen. Helaas is er op dit moment geen zicht wanneer dat zal zijn, maar onze jeugdleden worden hier natuurlijk van op de hoogte gehouden. Wel is er afgelopen vrijdag een online schaakavond georganiseerd. De jeugdleden hadden de kans om tegen de clubkampioen van de senioren, Ivo Kok, simultaan te gaan schaken. Simultaan schaken houdt in dat een speler tegen meerdere spelers op meerdere borden tegelijk speelt. Een erg leuke uitdaging voor zowel onze senior club kampioen van SV De Pion, als onze jeugdspelers, want het is natuurlijk erg leuk om de huidige club kampioen te verslaan als jeugdlid, want die kans krijg je niet vaak.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers. Wanneer de schaaklessen hervat worden is op dit moment niet bekend, maar bij interesse wordt u op de hoogte gehouden door onze jeugdleider.

Op onze website (www.depion.nl) vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.