De Pion wint weer

Het kampioenschap was de vorige ronde al bereikt, onze honger was echter nog niet gestild en bovendien was het onze sportieve plicht om er ook in de laatste ronde een goede wedstrijd van te maken. De uitwedstrijd was tegen Baronie 2 in Breda. En voor onze tegenstanders was het een belangrijke wedstrijd want bij een nederlaag bestond de kans dat zij als nummer 3 van onderen zouden degraderen. (NB volgens mij degraderen er 3 teams vanuit deze 4e klasse, maar anderen stelden gisteren dat dat nog niet helemaal duidelijk is… niet ons probleem). Het was voor mij nog niet makkelijk om voor deze uitwedstrijd een compleet eerste team op de been te brengen. Uiteindelijk moest ik twee weken geleden op Paasvrijdag bij de jeugd van De Pion gaan ‘scouten’ om daar één van de sterkere jeugdspelers, Vincent Wang, bereid te krijgen om met ons eerste team mee te doen. Dat lukte toen en daarmee kwamen we precies op acht spelers. Bedankt dat je wilde mee doen Vincent! Complimenten overigens ook nog voor Carlo Rens… die zat de afgelopen weken middenin een verbouwing thuis, moest zaterdagmorgen om 06.00 uur op staan om in huis dingen af te ronden en vertrekt vandaag (de dag na de wedstrijd) op vakantie…  maar ondanks dit alles, was hij toch de hele tijd bereid om met ons op de zaterdagmiddag mee te gaan naar Breda. That’s the spirit !  En wat te denken overigens van Marcel Huijser en Ton van der Werf die dan van Veldhoven en Tilburg komen om mee te kunnen spelen… Marcel heeft er dit seizoen hele verre wedstrijden op zitten (vanuit Veldhoven naar Souburg bijvoorbeeld…). 

Terug naar de wedstrijd van gistermiddag. Onze 14-jarige invaller Vincent had een moeilijke maar wel leerzame middag in Breda. Als jeugdspeler zie je sommige lange termijn ideeën nog niet aan komen en dat was dus een leermoment voor hem. Op de heenweg realiseerde ik me pas dat het voor Vincent zijn allereerste wedstrijd was met meer dan een half uur op de klok. Voor een jeugdspeler is het volwassenen tempo dus heel anders. Vincent gebruikte zijn tijd prima maar kreeg desondanks een koningsaanval over zich heen. Geen man overboord. Gelukkig kon ik zelf als teamleider zijn nederlaag snel neutraliseren.

 De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5 – 3 overwinning voor ons. Winstpartijen waren er voor Marcel Huijser (#2), René van den Broek (#3). Carlo Rens (#4) en Marieke van Essen (#7), remises waren er voor Ivo Kok (#1) en Erik van Elven (#5) en Ton van der Werf (#6) en Vincent Wang (#8) verloren. 

Voor de tegenstanders, Baronie 2, was het een minder leuke middag. Eén van de andere degradatiekandidaten bleek aan het eind van de middag verrassend genoeg met maar liefst 7 – 1 gewonnen te hebben. En Baronie 2 eindigde door hun eigen verlies tegen ons uiteindelijk op 3e plek van onderen. Het voelt dan ook moeilijk voor ons omdat je zeker teams en clubs als Baronie zoiets niet wil aan doen, maar anderzijds moet ook zo’n laatste wedstrijd gespeeld worden zoals alle voorgaande wedstrijden. Gisteren heb ik het tegen diverse mensen al wel verteld, maar het bizarre is dus dat we de laatste drie ronden telkens een team hebben achtergelaten dat door de nederlaag tegen ons was gedegradeerd. In de 7e ronde verloor Souburg 2 van ons en was daardoor gedegradeerd, in de 8e ronde verloor Middelburg 1 van ons en was daardoor gedegradeerd en nu verloor dus Baronie 2 van ons en is daardoor (vermoedelijk?) gedegradeerd. Sport kan mooi zijn maar ook hard ja. De spelers en teamleider van Baronie 2 waren zeer sportief na de nederlaag. De spelers van Baronie 1 wisten zich te handhaven in de 3e klasse en dat team zien we dus zeer waarschijnlijk volgend jaar terug bij een wedstrijd in de 3e klasse. Zal lastiger worden voor ons. Maar nu eerst nagenieten van dit seizoen, twee teams kampioen !  

Dank aan alle 15 spelers die hebben meegewerkt aan het succes van dit seizoen !  Volgend jaar spelen we in de 3e klasse KNSB !

Hier staat nog de eindstand van de 4e klasse G van dit seizoen 2022-2023:

https://knsb.netstand.nl/scores/index/40#division_394