De Pion I – Krimpen a/d IJssel 6-2

Het eerste heeft vandaag weer eens ouderwets gevlamd. Het was een overtuigende overwinning. Peter Dankers raakte helaas zijn 100%-score kwijt door een nederlaag vanuit gewonnen stelling tegen Jessica Harmsen; Ludo en Marc Moors speelden remise, en Charles, Robert, Marc D., Peter K. en Pim wonnen. Ik heb door mijn eigen partij veel niet gezien. Wat ik weet is het volgende.
Robert was als eerste klaar. Hij overspeelde zijn tegenstander in het middenspel en won een stuk. Marc D. speelde om een quasi-sterk paard van zijn tegenstander Joop Huijzer heen en viel met groot machtsvertoon de zwarte stelling binnen. Peter K. won soepel met zwart van de sponsor van BIS, Teus Dekker. Pim bouwde een positioneel voordeel met wit zeer bekwaam steeds verder uit. Ludo speelde remise in een stelling waarin geen van beide spelers wist wie er beter stond. Zelfs ik (!) kon het in de analyse niet aangeven. Een terechte remise dus!
Van de partij van Marc M. heb ik niets gezien. Gaarne aanvulling.
Mijn eigen partij was een onpeilbare. Ook voor mij. Toen de rookwolken waren opgetrokken had ik een pluspion in het eindspel maar mijn tegenstander Marcel Glissenaar had zeker compensatie. In mijn tijdnood smolt zijn compensatie als sneeuw voor de zon.