De jeugdafdeling van start gegaan

Schaakvereniging De Pion is van start gegaan

Eindelijk was het zo ver, na maandenlang wachten en online te hebben geschaakt, konden de jeugdleden van Schaakvereniging De Pion afgelopen vrijdag 4 september eindelijk weer naar het Jan Tinbergen College komen om schaakles te krijgen van de vertrouwde trainers.

Eer de jeugdleden, onze vlotte geesten, de lokalen in mochten voor de schaakles zijn er diverse maatregelen getroffen, dit in verband met de coronacrisis waar we nog middenin zitten. Diverse vrijwilligers en trainers zijn ruim voor aanvang van de lessen de lokalen coronaproof aan het maken geweest. Denk hierbij aan het uitdelen van fluorescerende hesjes voor de coronaverantwoordelijke, het klaarzetten van handgel en het klaarleggen van doekjes per stap in het leslokaal.

Rond 18:20 uur, arriveerden de eerste kinderen voor hun felbegeerde schaakles sinds tijden. De schakers werden opgevangen door de docent en begeleid naar het leslokaal. Bij aankomst in het leslokaal werden keurig alle handen ontsmet en was het tijd voor de les.

Na afloop van de schaakles werden de jeugdleden door de docent terug naar de uitgang begeleid waar de ouders op gepaste afstand hun kind weer konden ophalen, en de oudere jeugdleden zelfstandig naar huis fietste. Ondertussen werden de lokalen en de gebruikte schaakmaterialen weer keurig gereinigd.

De sfeer zat er goed in bij alle stappen, Erwin, docent stap 5, gaf les aan Joshua en Jesper via Discord, dit is een online programma. Door omstandigheden was het voor Erwin niet mogelijk om fysiek aanwezig te zijn, maar was dit een goede oplossing. Gelukkig had iedereen er weer veel zin in om weer fysiek les te krijgen. Om de veiligheid van eenieder te garanderen is er besloten om de competitie voor de jeugdleden voorlopig niet te spelen, i.v.m. de vele interne verhuizingen van de kinderen tussen de diverse klaslokalen. Dit is jammer, maar we beginnen met fysiek lesgeven, en dat is heel veel waard in deze roerige periode.

De trainers en vrijwilligers bedanken iedereen voor deze mooie start. We hopen dat we dit vast kunnen houden en dat we snel weer op volle kracht met alle vrijwilligers terug naar het “oude” normaal mogen gaan, waarbij de ouders gezellig wachten in de aula onder het genot van een kop koffie en of thee. Maar zover is het helaas nog niet.

Tot volgende vrijdag!