Cora, Kimberley en Frank geslaagd voor Indelingsdeskundige 2 !

Vraag 1:
U leidt een snelschaaktoernooi met 16 deelnemers. U gebruikt een Berger tabel. Geef de indeling van de 5e ronde.

Vraag 2:
U bent competitieleider van een regionale bond. De hoogste klasse bestaat uit negen teams. Er wordt enkelrondig gespeeld volgens Berger. Drie teams zijn van dezelfde vereniging en het is zeer gewenst dat deze teams in de eerste drie ronden onderling spelen. Hoe regelt u de loting voor deze competitie op de eerlijkste wijze?

Vraag 3:
U wilt op de vereniging een kloksimultaan organiseren voor de sterkere spelers. U nodigt een regionale topspeler uit die het zal opnemen tegen acht spelers. U wilt stipt om 20:00 uur beginnen en rond 23:00 klaar zijn, zodat er nog tijd is voor enige korte analyses. Hoe stelt u de klokken in van de deelnemers? Geef een korte motivatie van uw antwoord.

Zomaar enkele vragen uit het examen voor Indelingsdeskundige 2 in Tilburg een aantal weken geleden. Weten jullie de antwoorden?

De tweeling Cora en Kimberley en Frank Lambregts hadden geen moeite met deze vragen! Zij slaagden met vlag en wimpel voor dit examen en ze kregen de afgelopen week het diploma Indelingsdeskundige 2 opgestuurd! Dit voorjaar hebben ze vier avonden van 2½ uur les gehad in allerlei zaken die met schaakwedstrijden te maken hebben. Gefeliciteerd Cora, Kimberley en Frank!

Voor Cora en Kimberley kwam daar deze week nog bij dat ze allebei geslaagd zijn voor het vwo. Ook daarmee van harte gefeliciteerd dames!

Mocht je benieuwd zijn naar de antwoorden, misschien vind je ze hier.