Belangrijke winst De Pion A !

Gisteravond heeft het avondteam van De Pion A een belangrijke overwinning behaald tegen King B (Tilburg). Het werd 2.5 – 1,5 voor De Pion A.

Door deze uitslag staan we nu echt in de middenmoot van de Hoofdklasse A van de avoncompetitie. Er zijn nog twee ronden te gaan en niks is nog (100%) zeker maar gisteren was echt een enorme stap op de goede weg naar het behoud van een plek in deze klasse. Stefan won overtuigend op het eerste bord. Alik (bord 2) stond na de opening toch wel goed maar verloor uiteindelijk mede door een gebrek aan tijd (altijd weer dat lastige tempo van de avondcompetitie, zonder increment). Koen (bord 3) speelde een interessante partij met wellicht wisselende kansen tegen Roel Romanesco die hij nog kende van een toernooi in Barcelona. Uiteindelijk won Koen. En Ivo (bord 4) tenslotte speelde tegen de ons wel bekende Bo de Veth en maakte uiteindelijk professioneel remise door eeuwig schaak (op het moment dat duidelijk was dat Koen gewonnen stond).

Volgens de ratings hadden wij gemiddeld ongeveer 230 ratingpunten meer… maar in de praktijk viel dat toch zwaar tegen… het was een zeer spannende avond met gelukkig een uitslag die voor ons een belangrijke overwinning betekende en een uitslag waar ook de teamleider erg blij mee was !   Dat het met de spirit van het team goed gesteld is, moge blijken uit de aanwezigheid in de zaal van drie reservespelers… Voor het eerst dit seizoen hadden van de telkens veertien aangeschreven spelers er nu maar liefst zeven spelers aangegeven dat ze mee konden spelen (anders waren het er altijd maar precies vier). Dus ik had deze keer voor het eerst de luxe om te kunnen kiezen… En dan kies je als teamleider dus voor de sterkst mogelijke opstelling. En dat leverde resultaat op !

Op de website van de NBSB is (zodra de uitslag verwerkt is) de tussenstand te vinden: stand NBSB avond