Afronding interne competitie jeugd SV De Pion

Afgelopen vrijdagavond 9 oktober was het eindelijk zo ver. De interne jeugdcompetitie die het afgelopen seizoen abrupt was afgebroken door het corona virus, waar we momenteel nog steeds de gevolgen van ondervinden, kon nu eindelijk doorgang vinden. We zijn nu wel bijna een half jaar verder, maar gelukkig hebben onze jonge geesten de onderlinge strijd toch nog aan kunnen gaan om de openstaande partijen van de interne jeugdcompetitie af te ronden. En dat is goed nieuws, want de felbegeerde bekers stonden aardig onder te stoffen, maar deze zullen op korte termijn worden afgestoft, en op een geschikt moment aan de winnaars van de diverse competitiegroepen worden uitgereikt.

Zoals vorige week al vermeld is mochten onze jeugdleden vanwege het regenprotocol, wat vorige week in werking is gegaan, onder begeleiding van de aanwezige vrijwilligers en trainers, naar de klaslokalen gaan. Echter waren nu de klaslokalen anders ingedeeld, de jeugdleden moesten nu naar zijn of haar competitielokaal. De jeugdafdeling van SV De Pion kent maar liefst 6 verschillende competitie niveaus, te weten A-B-C-D-E en F. In de A groep zitten de echte kanonnen van de jeugdafdeling, dat is hoog niveau schaken en hoe verder we dalen naar de F wordt het niveau ook lager. Dit is bewust gedaan om alle kinderen op hun eigen niveau te laten schaken. Het is namelijk niet leuk als je altijd verliest, maar ook niet leuk als je alle schaakpartijen zeer gemakkelijk wint. Er moet natuurlijk altijd een vorm van uitdaging blijven. Normaal gesproken zijn er altijd twee interne jeugdcompetities tijdens het schaakjaar van SV De Pion. Na elk intern seizoen gaan er jeugdleden een groep hoger spelen, maar kinderen die onderaan de competitie groep staan, die worden dan een groep lager gezet, om zo meer op hun eigen niveau te blijven spelen.

Tijdens deze ingelaste competitieavond moesten er nog twee rondes voor de interne competitie gespeeld worden, maar er stonden ook nog een aantal inhaal rondes op het programma. Er waren genoeg schaakpartijen om te spelen. De hoogste twee groepen A en B hadden hierdoor langer de tijd gekregen, omdat hier het schaakspel nu eenmaal langer duurt vanwege het hoge niveau. In de laatste twee groepen was het extra spannend, hier kon de stand nog flink worden opgeschud. Binnenkort zal de definitieve uitslag van de interne jeugdcompetitie bekend worden gemaakt op de website van SV De Pion. Houdt deze site dus goed in de gaten.

Maar er werd deze avond ook nog lesgegeven aan de allerkleinste schaaktalenten van onze vereniging. Rob Verbeek, trainer van opstapje 1, gaf gewoon les aan de aanwezige jeugdleden en toppers in de dop.

Doordat de herfstvakantie voor de deur staat, is de kast waar al onze schaakspullen instaan weer netjes gemaakt, en kunnen we na de herfstvakantie weer met schone spullen aan de slag gaan met het les geven.

Het was wederom een geslaagde avond, en we willen de jeugdleden van SV De Pion dan ook een gezellige herfstvakantie wensen, en we zien jullie over 2 weken weer.

Lijkt het je leuk om een keer een proefles schaken te komen volgen? Dat kan. De schaaklessen worden altijd op vrijdagavond gegeven van 18:30 uur tot 19:30 uur op het Jan Tinbergen College. Neem een kijkje op de website van De Pion (www.depion.nl) en neem contact op met onze jeugdleider Koen Riemens. Helaas mogen de ouders vanwege de huidige coronaregels niet mee naar binnen, maar de kinderen zijn in vertrouwde handen van onze trainers en aanwezige vrijwilligers.

Op onze website vindt u het laatste nieuws over onze schaakvereniging. Volg ons ook op Facebook.