9e ronde schaakcompetitie schaakvereniging de Pion

9e ronde schaakcompetitie schaakvereniging de Pion

Afgelopen vrijdag heeft alweer de 9e ronde van de interne schaakcompetitie en schaakles weer plaatsgevonden. De eindstreep en ontknoping van de competitie komt in zicht, maar er zullen eerst nog een aantal partijen gespeeld moeten worden voordat de winnaars in de diverse groepen geëerd kunnen worden met een prijs.

Voordat het zover is wordt er op zondag 8 december de eerste van in totaal vier rondes van de district-cup gespeeld in de thuisbasis van de jeugdafdeling van schaakvereniging De Pion, in het Jan Tinbergen College aan de Commandobaan te Roosendaal. Deze toernooien zijn vooral bedoeld voor beginnende schakers, waarbij verschillende groepen worden ingedeeld op basis van de stap waarin de spelers momenteel les krijgen (Stap 1 t/m 6). Bij de laatste toernooironde worden de prijzen uitgereikt, waarbij geldt dat de beste drie resultaten over de vier ronden, per stap, de eindranglijst bepalen.

De eerste ronde vangt aan om 13.00 uur. We vragen u graag aanwezig te zijn voor 12.45. De middag is rond 16.00 uur afgelopen. Er wordt gespeeld op de volgende zondagen: 8 december 2019
12 januari 2020, 16 februari 2020 en 15 maart 2020. Aanmelden kan via de website van de Pion (www.depion.nl/district-cup) of stuur een mail naar factotum.de.pion@gmail.com . Elke deelnemer betaalt 1 keer € 5,00 voor de vier speeldata. Dit ongeacht aan hoeveel speeldata deelgenomen wordt.

Op 1 december is er tevens nog een heuse derby tegen de Bergen op Zoomse schaakvereniging BSV. De jeugd van SV De Pion neemt het hierbij op tegen het team van BSV. Dit belooft dus een spannende wedstrijd te worden tussen de twee clubs. In het artikel van volgende week zal hier iets uitgebreider op in worden gegaan.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij schaakvereniging de Pion verloopt. Elke vrijdag avond van 18:30 uur tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage in de aula. We hopen u hier te mogen begroeten.