8e ronde schaakcompetitie jeugd De Pion

Deze week is de 8e ronde gespeeld van de interne jeugd competitie. Het is altijd een gezellige bedoeling bij de jeugdspelers waarin bij de hogere regionen van de competitie zekers op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Maar ook in de lagere groepen is het speelplezier erg groot. Wel is het belangrijk dat de jeugdspelers er plezier aan beleven. Winnen is leuk, maar je leert ook omgaan met verlies. En dat valt af en toe best zwaar. Daarom wordt er elk half jaar gekeken naar het niveau van de jeugdspelers om te zien of ze nog in de juiste competitie spelen. Als je alles wint is er natuurlijk ook zo de lol van af, en datzelfde geldt voor alles verliezen. De competities worden zo ingedeeld dat de kinderen hetzelfde niveau van spelen hebben. Op deze manier blijft de motivatie ook het grootst.

Maar voor dat de jonge geesten aan de interne competitie gaan beginnen, wordt er eerst lesgegeven in de diverse stappen waarin bij de Pion les wordt gegeven. De afgelopen weken hebben we u daarin een kijkje gegeven wat de leerlingen allemaal leren tijdens de diverse stappen.

Hoe het ervoor staat in de interne competitie:

De A groep wordt geleid door Xandar en Joshua. De 3e plaats wordt momenteel bezet door Jesper, hij kan nog gelijk eindigen op de eerste plek als hij zijn laatste ronde weet te winnen.

De B groep wordt geleid door Vincent. Op de tweede plek staat Micha, met maar één puntje achterstand.

De C groep wordt geleid door Cas, maar hij moet deze plaats delen met Redouane, Maroua en Vincent.

De D groep wordt geleid Bob en Evas. Aleksandr kan nog gelijk komen!

De E groep wordt geleid door Noah, op de 2e plaats staat Jibbe, met maar één puntje achterstand.

Tenslotte wordt de F groep geleid door Max. Tweede staan Luuk en Merijn. Zaineb volgt met maar een half puntje achterstand.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij schaakvereniging de Pion verloopt. Elke vrijdag avond van 18:30 uur tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage in de aula. We hopen u hier te mogen begroeten.