5 minuten? Dat is toch te kort? Welnee, in 2 minuten kan het ook hoor.

Het was weer de jaarlijkse snelschaakavond, gecombineerd met de prijsuitreikingen én twee huldigingen dit jaar. Na een paar ronden snelschaken, was het tijd voor die twee huldigingen. De aanwezige leden van De Pion 2 en De Pion 3 (inclusief invallers) kregen van de voorzitter, en van de wedstrijdleider, een heerlijke mok chocomel. Tien mokken zijn ermee naar huis genomen! Door wie? Bekijk de foto’s van Ad (en Frans) maar eens. Daarna kunt u hieronder verder lezen.


Gedurende de avond werd de maag gevuld door de heerlijke snacks die Eric Meeusen ons voorschotelde. Voor sommigen was dit energie om extra goed te schaken en voor sommigen was het ook het moment om het toch een beetje af te laten weten. Marieke kwam bijvoorbeeld goed uit te startblokken, maar vanaf ronde 4 kwamen er drie nullen op rij. Henk had het precies andersom, na drie nullen in de eerste ronde, ging hij flink scoren. Wellicht hielp het ook dat de medaille die hij in ontvangst mocht nemen voor het winnen van de B-groep afgelopen seizoenshelft, de tekst had ‘Snelschaakkampioen’ (een foutje bij de bedrukking van de sticker…). Theo Potjes was de andere gelukkige winnaar van een medaille, en wel voor de C-groep.

Dat er maar één de beste snelschaker kon zijn, werd ook zeer duidelijk. Veelvraat Ivo Kok, clubkampioen en Visie Cup-winnaar (de beste prestatie intern en extern bij elkaar), bleef maar scoren. Tot de laatste twee ronden. Met twee remises kon hij precies Marc Naalden voorblijven, dus bood hij zijn tegenstanders het halve punt aan. Die sportiviteit van hem was eerder al beloond door hem een fles wijn aan te bieden. Spijtig genoeg ging die fles wijn toch mee naar huis in plaats van meteen achter over.
Er was, na een publieksstemming, ook een fles wijn als poedelprijs. Ab Witkamp eindigde niet op 0 punten, hij had één bye, maar mocht daardoor wel een prima fles rode wijn mee naar huis nemen.

Nu zult u vast denken, dat was het wel wat prijzen betreft. Welnee, we kunnen doorgaan. Aan het begin van deze seizoenshelft hebben we nog een rapidcompetitie gehouden over drie avonden. Die drie avonden waren gewonnen door Ngo Hin Cheng en die mocht dus nog een beker mee naar huis nemen.

Benieuwd naar de eindstand, klik dan hier.