2e helft Interne Competitie van start

Gisteren, 1 februari 2019, is de tweede helft van Interne Competitie van start gegaan. Koen Riemens had de A-groep gewonnen in de eerste helft en heeft daarvoor zijn medaille gekregen. Daar heeft Ad onderstaande foto nog van gemaakt.

Koen speelde tijdens de eerste van de tweede helft niet, zijn tegenstander was sowieso verhinderd dus speelde Koen mee in de avondcompetitie. In de A-groep werd uiteindelijk één partij gespeeld en gezien de uitslag betekent dat dat er slechts één koploper is en die is verrassend te noemen.

Bas Robben wist te winnen van René van den Broek. Hieronder kunt u de partij rustig bekijken. Het commentaar is van René. Bas heeft nu een unieke prestatie voor zichzelf neergezet: 1e staan in de A-groep en daarmee momenteel potentieel kampioenskandidaat zijn. De winst van Bas was niet de enige unieke prestatie. Onze Voorzitter had nog nooit prijs gehad bij de senioren en daar is, zoals u enkele weken terug al kon lezen, eindelijk verandering in gekomen. Hij was dan ook erg content met de bijbehorende beker. Daarom hierbij een tweede foto van onze Voorzitter.

Alle uitslagen kunt u zoals gebruikelijk vinden via de link van de Visie Cup / Open Kampioenschap. Een leuke statistiek die daar uit volgt, Ivo, Ngo Hin en Stefan scoren het best op extern gebied met respectievelijk 7.5, 6.5 en 5.5 punten uit al hun externe partijen. Ngo Hin speelt ook af en toe intern waardoor hij in de top-10 staat, Stefan staat net buiten de top-10 want interne partijen speelt hij niet. Het gat richting Koen Riemens lijkt overigens niet meer overbrugbaar, maar zo zien we wel: zowel intern als extern spelen blijft de sleutel om het nieuwe OK te winnen.