13e ronde schaakcompetitie jeugd Schaakvereniging De Pion

Afgelopen vrijdag was het alweer de laatste ronde van de interne competitie voor de jeugd van schaakvereniging de Pion. Door de toppers van de A-groep, het hoogste niveau, is er een simultaan gegeven aan de rest van de jeugdleden. Dit betekent dat er meerdere partijen gespeeld moesten worden op hetzelfde moment door de A-speler. Voor de deelnemers aan de simultaan is het dan erg leuk om een potje tegen een betere speler te doen, je hebt zomaar kans om te winnen.

Na deze week hebben onze jonge geesten 3 weken rust vanwege de kerstvakantie. Op vrijdag 10 januari beginnen de lessen weer en gaat er weer gestreden worden om de hoogste plaatsen in de diverse groepen. Aan het eind van de competitieronde zal ook de nieuwe clubkampioen bekend worden. Als die bekend wordt is het alweer zomer.

Maar eerst is er nog de nieuwjaarsreceptie. Deze wordt gehouden op 3 januari. Tijdens deze nieuwjaarsreceptie worden de prijswinnaars van het afgelopen seizoen gehuldigd. Naar traditie worden dan ook de vrijwilligers van de vereniging bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. De nieuwjaarsreceptie begint om 18:30 uur en zal gehouden worden op het leerplein van het Jan Tinbergen College.

Als volgend jaar de lessen worden hervat en de interne competitie weer van start gaat worden ook sommige van de jonge geesten heringedeeld. Dit is om het allemaal leuk en spannend te houden voor alle kinderen. De nummers 1 en 2 van de groepen B-C-D-E en F zullen allemaal promoveren naar een hogere groep. Op deze manier blijven de kinderen de uitdaging houden in het schaakspel, het zijn dan nieuwe en over het algemeen sterkere spelers. Ook gaan de kinderen die op de laatste 2 plaatsen zijn geëindigd tijdens deze competitieronde switchen van groep. Dit met het doel om de kinderen te laten spelen tegen andere kinderen van hun niveau. Het is erg belangrijk dat het plezier in het spel bestaan want alleen maar verliezen van een sterkere tegenstander is voor niemand leuk. Daarom wordt het niet gezien als een degradatie, maar het is erg belangrijk dat het leuk blijft om te spelen en ook om eens een partijtje schaak te winnen.

Volgend jaar zal Schaakvereniging De Pion weer deelnemen aan Sjors Sportief. De exacte datums zijn op dit moment nog niet bekend (medio Maart) maar hier leest u alles over in het nog uit te brengen boekje van Sjors Sportief, of u leest het in een van de stukjes in de bode.

Op 11 januari is er de reünie waarover u de afgelopen weken bent geïnformeerd. U kunt zich hiervoor nog steeds opgeven. Kijk voor meer informatie op www.depion.nl

Namens het bestuur, trainers en vrijwilligers van Schaakvereniging De Pion wil ik u prettige feestdagen wensen en een schaakvol 2020. Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij Schaakvereniging De Pion verloopt. Vanaf 10 januari vindt u ons elke vrijdagavond van 18:30 uur tot 20:00 uur weer in het leerplein van het Jan Tinbergen College op de 2e etage. U bent van harte welkom hier. We hopen u hier te mogen begroeten.

Meer informatie over Schaakvereniging De Pion vindt u op onze website www.depion.nl Volg ons ook op Facebook www.facebook.com/svdepion/