10e ronde schaakcompetitie jeugd Schaakvereniging De Pion

De tijd gaat hard, deze week is alweer de 10e ronde gespeeld in de interne competitie van onze jonge geesten van Schaakvereniging De Pion. Momenteel is het erg spannend in de interne competitie, zo spannend zelfs dat in de A, C en D-groep er na het spelen van (bijna) alle partijen meerdere kandidaat bekerwinnaars met een gelijke stand zijn. Daarom spelen deze kinderen aankomende weken een barrage.  Er worden dus extra partijen gespeeld op de vrijdagavond, wat onze vaste competitieavond is. Om het extra spannend te maken, worden de te spelen barrages met een tijdslimiet van 10 minuten gespeeld. Uiteindelijk zullen over een aantal weken de winnaars bekend zijn van alle eerdergenoemde groepen. Een spannende tijd dus voor onze jeugdige schakers want deze competitie eindigt al over 3 weken, want dan is er alweer kerstvakantie. De felbegeerde prijzen zullen dan uitgereikt worden tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Op zondag 1 december staat er een heuse derby op de planning, BSV, de schaakvereniging uit Bergen op Zoom komt naar Roosendaal toe om een wedstrijd te spelen tegen de Pion. Deze schaakwedstrijd zal gespeeld worden van 13:00 uur tot 15:30 uur op onze vaste locatie, het Jan Tinbergen College. Deze middag zal er ook nog simultaanpartij (een schaker tegen meerdere schakers) op het programma staan.

Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat er hoog bezoek komt, wie dat het is, dat blijft nog even een verassing, maar neem je schoentje maar mee. De winnende vereniging van de schaakderby ontvangt naast de eeuwige roem ook nog de felbegeerde schaak-schaal mee. Lijkt het u leuk om deze wedstrijd bij te wonen, dan bent u natuurlijk van harte welkom tijdens deze match tussen de schaakverenigingen van Bergen op Zoom en Roosendaal. De uitslag van de gespeelde wedstrijden tussen de schaakverenigingen van Bergen op Zoom en Roosendaal zal volgende week worden vermeld.

Een week later, op 8 december is het alweer tijd voor de eerste ronde van district cup, waarover u vorige week geïnformeerd bent. Dit toernooi is vooral bedoeld voor beginnende schakers, waarbij verschillende groepen worden ingedeeld op basis van de stap waarin de spelers momenteel les krijgen (Stap 1 t/m 6). Het zijn erg leerzame toernooien voor de jeugdige schakers.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf ook eens een kijkje te nemen hoe een lesavond van de jeugd bij schaakvereniging de Pion verloopt. Elke vrijdag avond van 18:30 uur tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het Jan Tinbergen college in Roosendaal. U vindt ons op de 2e etage op het leerplein. We hopen u hier te mogen begroeten.