Vorige week vrijdag heeft Ad Bruijns voor de eerste maal het Rapidkampioenschap op zijn naam geschreven. Dat onze voorzitter zo iets nog mocht overkomen zal velen verbazen, daarom is gisteren op 4 januari direct begonnen met een nieuwe cyclus. De eindstand van de eerste cyclus is te vinden via https://www.depion.nl/rapid/
Koen Riemens begon, na een latere start, desalniettemin uitstekend met 2.5 uit 3. Marieke van Essen, die in de eerste cyclus knap 2e werd, begon ditmaal, wellicht vermoeid door het schaken op een NK Kwalificatie-toernooi, iets minder goed. Uitslagen en standen van deze Rapidavond kun je via deze link vinden:
https://depion.nl/rapid/Voorjaar%202019/ 

Zo vlak voor Kerst is het een mooi moment om naar de tussenstanden van de Groepencompetitie bij de senioren te kijken. In de A-groep kan er nog van alles gebeuren, nog 1 reguliere staat daar op de planning, maar er staan nog een heel aantal partijen open die ingehaald worden de komende tijd. Zowel voor plek 1, als voor de degradatieplekken komen nog meerdere plekken in aanmerking. Wat wellicht wat druk weghaalt, is het feit dat Martijn heeft besloten om komende seizoenshelft niet mee te spelen.

In de B1-groep lijkt het kampioenschap wellicht al beslist, maar Lewon zal minstens een van de resterende partijen toch echt moeten winnen om Bas voor te blijven. Onderin is het wat merkwaardig doordat er een terugtrekking is geweest van Peter. Daar zal uw wedstrijdleider nog op moet puzzelen wat dat betekent voor de komende seizoenshelft. Aanmelden daarvoor kan uiteraard om zulk soort gaten op te vullen!

In de B2-groep lijken Laurens en Jan van Oosterhout uit te gaan maken wie de felbegeerde medaille gaat winnen. Ook hier zal het nog puzzelen worden wat betreft degradatie richting de komende seizoenshelft. Speciaal daarvoor heeft uwer wedstrijdleider niet 25 januari, maar 1 februari als begindatum voor de tweede seizoenshelft uitgekozen.
In de A-groep gaat 25 januari wellicht alsnog gespeeld worden in verband met een belangrijke wedstrijd die uitgesteld is en deze liever niet reglementair beslist moet worden.

Na de ongeslagen reeks in de eerste vier rondes door zowel Ad als Marieke van Essen, kon Marieke het niet meer bolwerken. Ze verloor van Henk en Ted terwijl Ad eerst remise speelde tegen Ted en vervolgens won van Henk. Leuk om te zien dat bij afwezigheid van bijvoorbeeld uw wedstrijdleider, enkele jeugdleden én Frans Peeters zijn langs geweest. Tussenstand na de zesde ronde is hier te vinden: https://depion.nl/rapid/

Bij voldoende animo wordt wellicht dat volgende week al verder gegaan wordt in plaats van pas 4 januari. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wanneer je ook komende vrijdag Rapid wilt spelen.

Laad meer