Zaterdag 22 juli 2017

Laatste bericht:zaterdag 22 juli 2017 15:17:54

Je bent hier: Senioren Extern De Pion 3

De Pion 3

De Pion 3 speelt in de NBSB.


1 Ad Bruijns  
2 Jacques Smits
3 Henk Alberts  
4 Peter Huijser  
5 Jan Rijkse  
6 Bas Robben  
7 Mark Mathon  
8 Kees van Hogeloon
9 Hans Ravestein  
10 Imad Abou Dehn

De Pion 3 wordt (weer eens) afgestraft en degradeert

De lijdensweg van De Pion 3 is ten einde. We zijn gedegradeerd en volgend seizoen zitten we weer in de 2e klasse tegen teams van ons eigen bescheiden niveau te spelen. Tegen BSV 2 was de afstraffing hard: 7½-½. We hadden geen schijn van kans. Hier en daar hadden we wellicht een bordpuntje kunnen pakken, maar dat we gingen verliezen werd al snel duidelijk. Hier ons treurige relaas.

De Pion 3: het verhaal van David tegen Goliath

Voor De Pion 3 is dit seizoen zowat elke wedstrijd een strijd tussen David en Goliath, met De Pion 3 in de rol van David. En anders dan in de bijbel levert een strijd tussen David en Goliath in de praktijk toch meestal een nederlaag op voor de kleine David. En dat geldt ook voor de dappere strijders van ons 3e en zeker ook voor de wedstrijd tegen WLC 2. Iedereen dapper gestreden, uitstekend geschaakt, maar aan het eind van de middag stond er toch een 7-1 nederlaag op het wedstrijdformulier.

De Pion 3 krijgt klop

De Pion 3 heeft vandaag (geheel volgens verwachting) kansloos verloren van WLC 2. Het werd maar liefst 7-1, ondanks het feit dat de meeste Pionezen een puike partij speelden. Uitgebreid verslag volgt.

De Pion 3 gaat strijdend ten onder

Zaterdag 11 maart. Een datum die met dikke letters in de agenda stond. De grote dag! De uitslag van Wie is de Mol? Ja, dat ook, maar ook de dag waarop beslist werd of De Pion 3 in een rechtstreeks duel Staunton voor zou kunnen blijven in de ranglijst en zich zou handhaven in de 1e klasse of dat De Pion 3 zou gaan degraderen naar de 2e klasse. Het zou niet makkelijk worden: op papier was Staunton sterker, met name op de hoogste borden. Op de lagere borden zouden we tegen gelijkwaardige tegenstanders het verschil moeten maken en zo op z'n minst een gelijkspel afdwingen. Want dat was genoeg om Staunton voor te blijven. Het werd uiteindelijk een ware thriller.

Doek lijkt gevallen voor De Pion 3

De Pion 3 heeft na een bloedstollende wedstrijd met 4½-3½ verloren van Staunton. Daarmee lijkt degradatie onafwendbaar geworden. Uitgebreid verslag volgt.


Pagina 1 van 3