Zaterdag 22 juli 2017

Laatste bericht:zaterdag 22 juli 2017 15:17:54

Je bent hier: Senioren Extern De Pion 1

De Pion 1

De Pion 1 speelt in 2D van de KNSB.


1 FM Stefan Colijn  
2 FM Jan Van Mechelen
3 Alik Tikranian
4 FM Mark Smits
5 Cees IJzermans  
6 Ludo Tolhuizen  
7 Jordy Schouten
8 David Du Pont 
9 Robert Schuermans  
10 Ivo Kok  

Eerste kampioen!

Bij het ingaan van de laatste ronde stond het eerste op 11 matchpunten, een matchpunt meer dan tegenstander Dubbelschaak '97. Omdat  Vianen-DVP, dat tegen degradatie kandidaat HMC II moest spelen, ook maar een matchpunt achterstond, was een gelijkspel geen garantie op promotie -- en bij een teamwedstrijd op 4-4 spelen is wel heel moeilijk. Bij het eerste ontbrak Cees IJzermans (vakantie in Zuid-Afrika -- hij moet nog leren de juiste prioriteiten te stellen). Ook bij Dubbelschaak ontbrak een van de sterkere spelers:  Brent Burg was  in Italie naar de giro aan het kijken. 

Laatst aangepast op zondag 07 mei 2017 20:59

Opnieuw staat de Pion 1 alleen aan de leiding.

Opnieuw omdat we na de 2 ronde ook al ongedeeld eerste stonden.  Dit hielden we t/m de 5e ronde vol, maar omdat we hier een daar wat matchpunten hadden gemorst waren we die titel tijdelijk kwijtgeraakt. Saillant detail is dat ondergetekende toen ook het verslag moest schrijven. Bij aanvang van de wedstrijd was het plan om met zoveel mogelijk bordpunten te winnen, omdat we een paar bordpunten achterliepen op Vianen. Zij speelden gelukkig gelijk, waardoor wij met de 4,5-3,5 overwinning van vandaag weer eerste staan.  

Laatst aangepast op zondag 02 april 2017 18:43

De Pion 1 wint van DSC Delft 2

Het vlaggenschip van De Pion wint met 4.5 - 3.5 van DSC Delft 2 en gaat ongedeeld aan de leiding in klasse 2D. Een gedetailleerd verslag volgt zo spoedig mogelijk... 

Laatst aangepast op zaterdag 01 april 2017 19:42

De Pion 1 zegeviert in Sas van Gent

Het was gisteren voor het vlaggenschip van De Pion allemaal te doen in Sas van Gent. Het Witte Paard (HWP) was aldaar onze tegenstrever. De heenreis verliep voor een groot deel van de bemanning voorspoedig. Er was nog tijd voor een bezoekje aan de supermarkt en wat pret met de bemanning van De Stukkenjagers 2 uit Tilburg, onder meer met: Bram van den Berg, Frans Konings en Eric de Moor. 

Jan van Mechelen en Robert Schuermans stonden echter vast in het verkeer op de ring in Antwerpen. Tijdens het inleidende praatje van arbiter Bart de Vogelaere arriveerden zij toch nog net op tijd. Ik werd gelijk door Jan aangesteld als de operator van de parkeerschijf op zijn dashboard met als doel een bekeuring te voorkomen.

Laatst aangepast op zondag 12 maart 2017 12:13

Offday voor vlaggenschip van De Pion

De ramp van afgelopen zaterdag (4 februari 2017) die het vlaggenschip van De Pion over kwam ligt gelukkig al weer enkele dagen achter ons. Het zat overal tegen waar het maar tegen kon zitten en dat is niet zonder gevolgen gebleven. De Pion 1 raakt door te verliezen van Vianen/DVP de ongedeelde koppositie in klasse 2D zelfs kwijt en moet tandenknarsend genoegen  nemen met een gedeelde tweede stek. Vianen/DVP verkeerde in bloedvorm. De Pion daarentegen had een regelrechte offday!

Laatst aangepast op dinsdag 07 februari 2017 12:29

Pagina 1 van 3