Zaterdag 22 juli 2017

Laatste bericht:zaterdag 22 juli 2017 15:17:54

Je bent hier: Senioren Extern

Extern

De Pion 3 wordt (weer eens) afgestraft en degradeert

De lijdensweg van De Pion 3 is ten einde. We zijn gedegradeerd en volgend seizoen zitten we weer in de 2e klasse tegen teams van ons eigen bescheiden niveau te spelen. Tegen BSV 2 was de afstraffing hard: 7½-½. We hadden geen schijn van kans. Hier en daar hadden we wellicht een bordpuntje kunnen pakken, maar dat we gingen verliezen werd al snel duidelijk. Hier ons treurige relaas.

Het Tweede handhaaft!

Sliedrecht Uit. Als je de geschiedenis erop naslaat, weet je zeker dat je naar Sliedrecht moet rijden. Alle seizoenen dat Sliedrecht bij Het Tweede in de poule zat, was de onderlinge match een uitwedstrijd voor ons. Er werd vaak gewonnen, tot vorig seizoen. Toen werd er verloren. De magie van Sliedrecht Uit was uitgewerkt, dit seizoen mochten we ze dus thuis ontvangen. Het resultaat kent u, maar het verloop leest u pas hieronder.

Laatst aangepast op zondag 07 mei 2017 14:24

Eerste kampioen!

Bij het ingaan van de laatste ronde stond het eerste op 11 matchpunten, een matchpunt meer dan tegenstander Dubbelschaak '97. Omdat  Vianen-DVP, dat tegen degradatie kandidaat HMC II moest spelen, ook maar een matchpunt achterstond, was een gelijkspel geen garantie op promotie -- en bij een teamwedstrijd op 4-4 spelen is wel heel moeilijk. Bij het eerste ontbrak Cees IJzermans (vakantie in Zuid-Afrika -- hij moet nog leren de juiste prioriteiten te stellen). Ook bij Dubbelschaak ontbrak een van de sterkere spelers:  Brent Burg was  in Italie naar de giro aan het kijken. 

Laatst aangepast op zondag 07 mei 2017 20:59

De Pion 2 handhaaft zich!

De Pion 2 heeft gewonnen van Sliedrecht! Uitgebreid verslag volgt.

De Pion 4 - Oisterwijk 2

In tegenstelling tot de andere externe zaterdagteams zit voor het vierde het seizoen erop. Dit omdat we in de 3e klasse regionale bond slechts 7 rondes spelen. De laatste ronde zou voor de Pion 4 voor de ranking weinig spanning opleveren. De nummer 3 stond 3 matchpunten achter. De verwachting was dat de Baronie tegen het op papier minder sterke Unk voldoende punten zouden halen om kampioen te worden. Ze stonden al 2 matchpunten voor.

Laatst aangepast op zondag 02 april 2017 23:31

Pagina 1 van 7