Jeugd 2017

Clubavonden

De jeugdafdeling speelt op vrijdagavond op het Jan Tinbergen College. Om 18:30 uur starten de schaaklessen en vanaf 19:30 tot 20:15 uur worden er partijen gespeeld. De senioren spelen op vrijdagavond in de Black Horse vanaf 20:15 uur.

Nieuwe leden

Nieuwe leden mogen een maand meespelen zonder enige verplichting. Daarna beslissen zij of ze lid worden of niet.

Senioren

De senioren spelen een interne competitie, een open kampioenschap (Visie Cup) en een rapidcompetitie waar iedereen aan mee kan doen. Zowel voor de interne competitie als voor de rapidcompetitie zijn er twee competitiehelften. Bij de interne competitie is er een groepensysteem met promotie- en degradatiemogelijkheden. Door het groepensysteem kan iedereen op het juiste niveau spelen. Bij het open kampioenschap wordt er met inachtneming van de kleurverhouding geloot wie tegen wie speelt. De rapidcompetitie is per competitiehelft verdeeld over drie avonden en op het eind van het seizoen wordt er op één avond gespeeld om het snelschaakkampioenschap.

Contributie

De contributie voor senioren bedraagt 72 euro per seizoen. Dubbelleden, leden die ook lid zijn van een andere KNSB vereniging, betalen 27,50 euro per seizoen. Kom gerust eens langs op de clubavond of neem contact op met één van de bestuursleden.

Jeugdafdeling

Bij de jeugdafdeling is iedereen welkom die al kan schaken of die wil leren schaken. Nieuwe leden kunnen gewoon naar het Jan Tinbergen College komen op vrijdagavond waar we van zeven tot acht spelen. Je mag een maandje proberen en daarna besluit je of je wel of geen lid wilt worden. De contributie voor jeugdleden bedraagt 40 euro per seizoen. De schaaklessen zijn van 18:30 tot 19:30 uur en die kosten 50 euro per seizoen. Neem een kijkje op de jeugdpagina voor een goed beeld van onze jeugdafdeling. Neem contact op met Koen Riemens voor meer informatie, telefoon 06-19005087.

Leren schaken

Als je nog niet kunt schaken, maar wil leren schaken, kun je contact opnemen met Koen Riemens voor meer informatie, telefoon 06-19005087. In september starten er altijd nieuwe cursussen en de kosten voor één jaar schaakles (25 lessen van een uur, inclusief examen) bedragen 50 euro voor alle lessen. De schaaklessen starten om 18:30 uur op het Jan Tinbergen College. Door het jaar heen kunnen kinderen altijd instromen bij de schaaklessen.