De Pion E Teams

Ons E-team met Noah Akkermans, Viktor van Gentevoort, Siem van der Sloot en Micha Huibregste heeft een ontzettend leuke dag gehad op het Nederlands Kampioenschap voor teams met spelers jonger dan 10 jaar. Het speelde zich af in Zuid-Scharwoude en dat is best een eind rijden! Op zo'n moment besef je goed hoe ver het voor iedereen moet zijn geweest om zes keer de Nationale Pupillendag in Roosendaal te moeten gaan spelen! Het was een ontzettend goed georganiseerd toernooi in een fantastische accommodatie. Eén groot feest voor de schaaksport! Strak op schema met van alles te doen in een nevenprogramma voor de spelertjes. Nog een voorbeeldje: er waren 20 wedstrijden per ronde en bij elke wedstrijd was er een tafelleider aanwezig! Dat zijn dan dus al twintig vrijwilligers!

Bij aankomst moesten eerst alle teams op de foto. En weet je wat nou zo leuk was? Op het eind van de dag kregen alle deelnemers een sleutelhanger met die foto en een tekst als herinnering aan deze mooie dag. Klein minpuntje voor de organisatie: de teamcaptain had er ook graag één gehad!

We begonnen met pakjes slaag, maar dat had ik wel verwacht. In de tweede helft van het toernooi konden de jongens goed meekomen. Ze speelden drie keer 2-2 en behaalden dus drie matchpunten. Allemaal hebben ze wel een potje gewonnen, dus dat was ook mooi.

En let op mijn woorden: over tien jaar doen deze jongens mee in de top van onze seniorenafdeling. Ze komen eraan!

Alle informatie via de toernooisite.

Log in om een reactie te geven op dit artikel.