In het Open Kampioenschap van Utrecht heeft Jordy Schouten heeft een geweldige verrassing gezorgd door met  5 uit 6 op de eerste plaats te eindigen, waar hij gezelschap kreeg van de GMs  Jorden van Foreest, Sipke Ernst en Csaba Horvath. In de partijen tegen FM Lucas van Foreest en IM Lars Ootes moest Jordy met zijn koning aan de wandel, maar won beide malen na een zeer spannende partij in de tegenaanval. Met een TPR van 2441 haalde Jordy maar liefst 2.3 punten overscore!  

Op een gedeelde plaats 5 t/m 10 eindigde Mark Smits, 4.5 uit 6 (dat wil zeggen, 4 uit 5 en een bye), TPR 2380 en een overscore van 1.2 punten. Door een verlies in de tweede ronde tegen Jorden van Foreest en zijn bye in ronde vier was Mark onopvallend begonnen, maar hij eindige met 2 winsten. Voordeel van dit Zwiters gambiet was dat hij drie tegenstanders uit de 1900-2000 ELO range had, die allen voor de bijl gingen.

 Alik speelde geen Zwitsers gambiet: hij startte met 3 uit 3, speelde toen remise tegen de latere eerste prijs winnaars GM Horvath en Jordy Schouten, maar verloor in de laatste ronde van de andere eerste prijswinnaar GM Jorden van Foreest. Met deze zware tegenstanders leverde zijn 4 uit 6 een TPR van 2360 op, en een overscore van 1.21 punt.  Cees IJzermans was met drie uit vier prima van start gegaan, maar eindigde helaas met twee nederlagen. Met zijn TPR van 2234 en een overscore van 0.65 kan Cees toch tevreden zijn, dunkt me.

Ons jeugdlid Levon Gevorkjan zorgde voor een sensatie door met 5.5 uit 6 ongedeeld eerst in de C-groep te worden -- nou, eigenlijk met 5 uit 5 en een bye. Hij haalde maar liefst 3.59 punt overscore! In de laatste ronde versloeg hij zijn enige concurrent Arjo Andinga die met 5 uit 6 ongedeeld tweede werd. 

Kortom, geweldige prestaties van onze Pion leden, gefeliciteerd! Wel hoop ik dat Jordy in de externe wat minder spannende partijen speelt, dat is beter voor de zenuwen van zijn teamgenoten.

Log in om een reactie te geven op dit artikel.