STAP 2a 

Leerlingen: Bob de Koning, Thijn Robbemond, Luca Wolthuis, Gijs de Vroomen, Gijs Schipper, Sid Konings, Manu Jacobs, Jibbe Buckens, Sil Buckens, Annemein Bolster, Aleksandr van Baal, Pepijn de Grauw en Ecrin Erdogan.

Docent:E-mailOverFoto
Cora Oostvogels
Docente Stap 2
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schaakgeschiedenis
Negen jaar geleden is Cora samen met haar tweelingzus Kimberley, lid geworden van de vereniging. Ze heeft de stappen 1 tot en met 5 afgerond en is daarna begonnen met lesgeven. Naast het lesgeven is ze ook vaak te vinden als vrijwilliger bij diverse schaaktoernooien. 

 

Docent
Cora is al drie jaar actief als stap 2 docente. In Stap 2 wordt er al meer naar strategie en tactiek gekeken en dit wil ze de kinderen op een leuke manier aanleren. 

 

Buiten het schaken
Momenteel is Cora net begonnen aan haar bachelor Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.   

 

 

 

Marieke van Essen
Docente Stap 2
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schaakgeschiedenis
Marieke schaakt al sinds ze 8 is. Ze heeft schaken op school geleerd en is daarna naar De Pion gekomen. Hier vond ze het zo leuk dat ze de stappen 1 t/m 5 heeft doorlopen en ook nog zelf bezig is met stap 6. Naast de stappenmethode haalt Marieke veel schaakvoldoening uit het spelen van toernooien. Zo heeft ze al meerdere malen aan de Nederlandse kampioenschappen mee mogen doen en staat er een enorme collectie bekers thuis!

Docent
Vorig jaar heeft Marieke haar schaaktrainer 1 diploma gehaald en liep een tijdje mee bij Kimberley in stap 1. Nu verzorgt ze samen met Cora en Ger stap 2.

Buiten het schaken
Marieke zit in 5 VWO op het Norbertus Gertrudis Lyceum. Buiten schaken leest ze graag fantasy boeken en houdt ze ervan om Netflix te kijken.

 

 

 
 

Vandaag hebben we proefexamen afgenomen. Dit wordt nagekeken deze week. We gaan volgende week alles van stap 2 herhalen. 

Tot volgende week! 

 

We hebben vandaag de oefentoets en de tussenzet behandeld. Daarna hebben we conditieschaak gespeeld. 
Geen huiswerk!

Geniet van jullie vakantie! :)

We hebben vandaag korte notatie en aftrekaanval behandeld.

Huiswerk: afmaken de eerste zes opgaven van bladzijde 43 en de eerste zes van bladzijde 44.

Tot volgende week! 😊

Laad meer